Ahoj, jsem tvé stáří. Tak zůstaň, kde jsi!

24. 11. 2017 5:36:12
Čas odměřuje pravidelně všem. Nebere ohled na bohatství, inteligenci, státní zřízení. Každý den má dvacet čtyři hodiny, tomu úměrné množství minut i vteřin. Od ledna do prosince se protočí dvanáct měsíců.

Od dětství se pomalu přesunujeme do mládí. To brzy pomine a už tu máme střední věk. Ani ten netrvá věčně, když hodiny pořád běží. Stáří ale nepřichází přímo. Ještě předtím než se dostaví, natoupí fáze "vypadáš dobře".

Jak hodiny tikají, naše těla chátrají. Někomu rychleji, někomu pomaleji, ale nikdo se devastaci tělesné schránky nevyhne, i když se všemožně snaží.

Zemská přitažlivost.

Působí na vše. Když vám něco vypadne z ruky, vždy dopadne na zem. Co dřív stálo, dnes raději visí. Z pevných ňader se stávají vytahané ponožky, mužský penis přestává žít svůj nekotrolovatelný život. (pozor - neříkám, že je chcíplej!). To mi připomnělo historku mého kamaráda. Na střední škole měli vnadnou fyzikářku. "Kozy se jí při každým kroku zhouply nahoru - dolů - nahoru -dolů jako vlny na rozbouřeném moři," vyprávěl a v očích měl takový zvláštní lesk. Pak ho fyzikářka pozvala k tabuli. Pozor! Žádné vedlejší úmysly v tom nehledejte. Prostě jen chtěla prozkoumat jeho znalosti fyziky. Podává jí žákovskou. Ona se po ní natáhne. V ten okamžik se její ňadra hříšně, vyzývavě rozhoupají. Klukovi se zhoupne žaludek, hlava se zatočí touhou. Stojí s otevřenými ústy. Pozadu nezůstane ani jeho penis. Postaví se do pozoru jako voják v poli. Všechna krev se nahrne tam dolů, hlava prázdná jako vypitý hrnek. "No a nic jsem neřek a dostal sem kuli. Kvůli těm jejím kozám, víš," řekl a v očích měl zase takový ten zvláštní lesk.

Nosy i ušní boltce se prodlužují. Póry na nose se mění v krátery. Na obličeji, krku, ramenou se objevují útvary, které tam nemají co dělat, které tam nikdy nebyly a své majitele upozorňují, že čas běží. Obličej i ruce brázdí vrásky velikosti bramborových řádků. Prozradím vám, jak se zbavit vrásek jediným pohybem. Sundejte si brýle! Ano, zrak i sluch odchází do důchodu, na rozdíl od nás, kterým naši zákonodárci odchod oddalují. Vlasy ztrácejí pigment a šediví, zatímco onen pigment se přesunuje na ruce, obličej, krk, poprsí, kde vytváří nehezké skvrny různých velikostí různých dolarů.

Po ránu leccos bolí, a večer také.

Nastavit se do módu "vypadáš dobře" dá každé ráno víc a víc práce. Namalovat obličej na ksicht znamená používat více přípravků a bát, aby se to nepřehnalo a z "vypadáš skvěle" se nestalo "pomóc, je tady zombie".

Tuk z buclatých tvářiček se stěhuje kolem pasu, boků, na zadek i stehna a nechce odejít ani za nic.

Přes tuto devastaci, chátrání našich tělesných schránek, v nás zůstává stále mladý duch. To dítě, ten mladý pubertální ďábel, kterého je někdy těžké zvládnout. Ten, co si okopává špičky bot v podzimním listí, nezřízeně se řehtá něčemu, co vůbec není k smíchu. Ten, který se občas zapomene a přeskočí louži, místo aby ji decentně obešel. Někdy do ní i schválně dupne a sleduje, kam až vystříknou kapky. Dítě, které touží po lásce. Přestože tvrdí, že na mínění ostatních mu nezáleží, jeho srdce se zatetelí, když ho někdo pochválí, či když se mu něco povede.

Nevím jak vy, ale já si v sobě pocit mládí chci uchovat na věčné časy a nikdy jinak!

Autor: Zuzka Součková | pátek 24.11.2017 5:36 | karma článku: 37.61 | přečteno: 1615x

Další články blogera

Zuzka Součková

Historka vskutku fekální

Když člověk trpí syndromem dráždivého tračníku, stává se z obyčejné vycházky drama, ve kterém jde nejen o zachování důstojnosti, ale i o čistotu prádla. Ačkoli se to po slovensky nazývá hnačka, zrychlení kroku nic neřeší!

30.12.2021 v 18:27 | Karma článku: 28.66 | Přečteno: 1135 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 26 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 8.14 | Přečteno: 206 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 4.71 | Přečteno: 78 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 20.88 | Přečteno: 517 | Diskuse

Michal Merhaut

František Dvořák – archeologií proti nacistům

Do dveří kolínského muzea vešlo několik mužů, jeden po druhém, s potřebným časovým rozestupem. Hlavní bylo, ničím na sebe nepoutat pozornost okolí. Byl letní podvečer roku 1941.

18.3.2024 v 8:12 | Karma článku: 16.08 | Přečteno: 224 | Diskuse
VIP
Počet článků 281 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3261

„V okamžiku, kdy jsem pochopila, že dokážu všechno, co si umanu, se můj život obrátil naruby. Životní zkušenosti mi ukázaly, že se nemusím brát vážně a s úsměvem jde všechno líp. Limity, které mám, si tvořím sama ve své hlavě a je jen na mně, jestli je překonám.“

 

Jsem autorkou knih:

Když se dáma rozběhne aneb Ani v padesáti není pozdě

Deník běžkyně v nejlepších letech s podtitulem Co vám o běhání nikdo neřekne,

a knih fejetonů ze života:

Běh života s úsměvem

Diagnóza žena

Když mi budete chtít něco sdělit, můžete napsat: zuzkasouckova@atlas.cz

 

Pokud se vám mé psaní líbí, navštivte také moji fb stránku, kde často glosuji běžné životní situace:

https://www.facebook.com/zuzkasouckovaspisovatelka/?pnref=lhc

Vaše vzkazy mne potěší.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...