Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Čtu Vás již déle, paní Součková; dnes si dovolím pípnout.

Zkušenost: jezdím už více než 20 let na Šumavu a bez rozdílu generací na klasických turistických se lidé zdraví. Neplatí to jen na zprofanovaných krátkých trasách s lidnatostí Václaváku viz. Chalupská slať nebo trasa Modrava - Tříjezerní slať a pod., tam by se jeden uzdravil (ne ve smyslu vrzající kostry nad hrobem).

Důležitý je právě ten oční kontakt, jak jste se zmínila a kdo přidá náznak úsměvu, rozdává pozitivno do foroty. Někdy trapně výchovné bývá setkání na odlehlé trase s podstatně mladší rodinkou: pán vpředu, oči v zemi (někdy zdravím i jeho jako první), já zdravím až dámu, s její odpovědí se dočkám pozdravu i dětí a někdy (výjimečně) je slyšet dotaz těch do deseti let: "Mami, proč táta nezdraví?" Ta otázka zahřeje více než sebelepší pozdrav.

1 0
možnosti
ZS

My dva, až se na Šumavě potkáme, tak se na sebe budeme už z dálky usmívat a zdravit, že jo ;-)

Děkuji Vám, že mě čtete, i že jste si dovolil pípnout.

Krásný den!

1 0
možnosti
JH

J97a94n 21H78a32v25r22d63a

5. 9. 2016 10:59

Paní autorko, vy mi snad čtete myšlenky. Se vším všudy. I ta radost z opětování pozdravu, i z dálky zdravících dětí.:-)R^. Smutno je mi i ze sousedů bydlících ob barák v ulici, kteří při míjení tvrdošíjně koukají 10 metrů před sebe na cestu, aby se nemuseli potkat očima.

1 0
možnosti
ZS

No vida, odhalil jste mě;-);-D

Díky a hezký den!

0 0
možnosti
SD

Pekne sepsane. Pozdravit cloveka, ktereho mijime denne je snad povinnost, aspon ja to mam, tak nastavene. Jen mam pocit, ze smerem na zapad se zdravi vic, tim myslim i nasi republiku. Nejhorsi jsou typy "cumi jako puk". Koukaji jako tele na nova vrata a nepozdravi. No coz, ted prozivam zdravici orgie, jsem na dovolene v Alpach a tady zdravi vsichni a nekteri by i pokecali :D Kdyz mluvi anglicky maji stesti, kdyz ne, tak i to je prijemne. U nas je mi to z toho smutno, moji rodice, prarodice rikali, ze pozdrav a usmev nic nestoji a den je hned hezci.

1 0
možnosti
ZS

Rodiče a prarodiče byli velice moudří lidé. Taky to tak mám nastavené.

Hezký zbytek pondělí!:-)

0 0
možnosti
Foto

Je to tak Zuzko, já tedy spíše pozoruju tento trend na kolech, ale někdy je to vážně hnus, jak se k sobě cyklisti chovají. Netož aby pozdravili. Už jsem se o tom kdysi též zmiňovala, ale přijde mi to čím dál horší. R^

1 0
možnosti
ZS

Ivo, díky za komentář a hezký pracovní týden.:-)

0 0
možnosti
Foto

Pozdrav, či úsměv je projevem slušnosti, lidskosti. Je to nejjednodušší a přitom nejkrásnější projev, co můžeme ostatním předat, ať se zrovna nacházíme kdekoliv. Pokud tohle nechápeme, pak se řítíme možná tam..., kam sis Zuzko nedovolila napsat;-) R^

3 0
možnosti
ZS

Jitu, hezky jsi to řekla, vlastně napsala...R^V

Hezký zbytek neděle!

1 0
možnosti
ZS

;-D;-D;-Ddíky a užij si zbytek neděle!

0 0
možnosti
DS

Mám to stejně, Zuzko. Když chodím s malým a nahlas zdravím, aby se to naučil i on (aby se mu líbilo, že mu všichni odpovídají), tak to ještě jde. Děti jsou naučené a dospělí se ustrnou. Když jdu sama, neodpoví mi, opět krom dětí, ani klika od dveří (krom pár prodavaček, kam s malým chodíme).

A při běhu je to ještě legračnější. Začátečníci (běžci či jiní sportovci jako chodci či cyklisti) se zdraví spíše rozpačitým "dobrý den", ale po dalším setkání už se ozývá u hurónské ahóóój. Tatínci, pokud mají s sebou ratolesti, obvykle, asi aby děti nežalovaly, že taťka zdraví cizí paní, zarytě mlčí, zatímco děti, když jim řekneš "ahoj, sportovci" odpoví a už při dalším kolečku či další setkání křičí pozdrav v ústrety.

Udělalas mi radost, protože jsem si myslela, že to je moje dvojitá profesionální deformace (učitelka a matka batolete), co má pocit, že by někteří dospělí potřebovali výchovu, aby mohli být pasování na výchovu svých vlastních dětí.

2 0
možnosti
ZS

Radost jsem ti udělala ráda, Dášo, protože na té vlně jsem se svezla i já, když zjišťuju, že nejsme samy "postižené"...

Snad je už Pavlík v pořádku.

Hezký zbytek neděle, která sice nevyšla podle představ;-), ale to už tak bývá, to my zkušené matky známe:-)

0 0
možnosti
JP

Také se snažím zdravit, na malém městě to ani jinak nejde. Horší je, než zaostřím svůj šedozákalový zrak, protože si k tomu ještě musím uvědomit, jestli si s dotyčným tykám nebo vykám. Naštěstí už jsem v letech, tak se usmívám a vyčkávám jestli náhodou ten dotyčný nebo dotyčná nepozdraví první, abych neřekla dobrý den třeba bývalé spolužačce, která bydlí pár metrů ode mne. Už se mi to také stalo, k velkému obveselení přihlížejících. A starší osoby poznám už podle držení těla, takže tam je to jasné. A vám všem přeji dobrý den :-)

2 0
možnosti
ZS

Taky se mi občas stane, že si s někým tykám, už jsme se dlouho neviděli a teď si nejsem jistá, jestli si to dotyčná osoba taky pamatuje... ale protože si říkám, že je lepší pozdravit než dělat, že se nevidíme, vyberu náhodně tykání či vykání a většinou se utvrdíme v tom, že si to pamatujeme obě strany...

Hezkou neděli a dobrý den!

1 0
možnosti
ZS

Ahoj, ráda tě vidím a hezký den:-)

0 0
možnosti
MV

Jasna karma...moc hezky napsano......taky jsem zdravici typ:)))je to takovy maly sport....rikam si...odpovi ci neodpovi?A kdyz neodpovi,tak si s chuti reknu...polib mi.....:)))No asi bych nemel...ze?:)

3 1
možnosti
ZS

Taky někdy tuhle hru hraju, obzvlášť na kole či při běhu...

Hezkou neděli!

0 0
možnosti
  • Počet článků 281
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3262x
„V okamžiku, kdy jsem pochopila, že dokážu všechno, co si umanu, se můj život obrátil naruby. Životní zkušenosti mi ukázaly, že se nemusím brát vážně a s úsměvem jde všechno líp. Limity, které mám, si tvořím sama ve své hlavě a je jen na mně, jestli je překonám.“

 

Jsem autorkou knih:

Když se dáma rozběhne aneb Ani v padesáti není pozdě

Deník běžkyně v nejlepších letech s podtitulem Co vám o běhání nikdo neřekne,

a knih fejetonů ze života:

Běh života s úsměvem

Diagnóza žena

Když mi budete chtít něco sdělit, můžete napsat: zuzkasouckova@atlas.cz

 

Pokud se vám mé psaní líbí, navštivte také moji fb stránku, kde často glosuji běžné životní situace:

https://www.facebook.com/zuzkasouckovaspisovatelka/?pnref=lhc

Vaše vzkazy mne potěší.