Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

R22a55d28e64k 86J45a56r47o13š

28. 7. 2014 12:38

..." početné studie publikované ve vědeckých časopisech dokumentují negativní korelaci mezi kouřením tabáku a Alzheimerovou nemocí, Parkinsonovou nemocí a ulcerózní kolitidou. To znamená, že kuřáci těmito nemocemi onemocní méně často než nekuřáci."...

Zdroj: http://www.scienceworld.cz/clovek/je-nikotin-jed-nebo-lek-6363/

Neboli, nekuřáci by měli být kuřákům vděční, že jím přinášejí zdarma blahodárný nikotin. Žel obávám se, že v případě řady militantních nekuřáků, kteří se dosud štítivě expozici nikotinem vyhýbali, je již pozdě a Alzheimer tam bují v plné síle ;-D

6 1
možnosti
Foto

Tak to, že nikotin může být i lékem jako jakákoliv droga...asi nikdo moc rozumný nerozporuje ... ale kouřit v hospodě nebo brát jasně dávkované léčivo pod lékařským dohledem...mi přijde dost rozdílné :)

0 0
možnosti
MP

Přijde čas, kdy se zakáže samotná konzumace alkoholu, zruší se cukrárny a výroba sladkostí, uzené maso, vepřové maso atd. Všechny tyto věci škodí zdraví!. Už ted EU zakazuje, aby se zabijačka rozdávala. Veškeré socialistické zákazy jsou jen pro naše dobro. Ti nahoře rozhodnou za nás, co můžeme a co nesmíme.Ztráta svobody vždy začíná nepatrně, pomalu. Zkuste si vzpomenout, kolik zákazů a příkazů-omezení přibylo za pouhých deset let. Opravdu neztrácíme svobodu? Tady vůbec nejde o kouření! Cesta dlážděná dobrými úmysly vede do pekla!!!

8 0
možnosti
KT

Podle mě to tak lidé chtějí, přeci není možné, aby byli tak slepí a blbí.

2 0
možnosti
FF

;-Dradši to nerozebírám, Zuzko, obě strany mají pádné své argumenty;-D.....jen takovou drobnost, abych se také zúčastnil, ...drobný rozdíl přeci jen vidím v tom, když jako nekuřák vlezu do kuřácké hospody nebo když jako kuřák vlezu do nekuřácké hospody;-)

1 0
možnosti

...k závěru: pro koho je to horší? :-). Já to vidím 50 na 50. Tak zase nic :-)

3 0
možnosti
KT

Karma několikanásobná.R^

3 1
možnosti
KT

No to jste tomu dala, nemám sílu diskutovat už jsem napsala asi padesát příspěvků pod jiné blogy na toto téma. Rozumný pohled aby pohledal. Zřejmě se o sobě dozvíte to nejhorší, nic si z toho nedělejte. Stejně o kouření ani o zdraví nejde, ani zákonodárcům, ani těm militantním nekuřákům. Hlavně se nepouštějte do nekonečných diskusí, je to jen ztráta času. Asi to víte sama někde v těch diskusích jste se vyskytla. Tak zdravému rozumu zdar, buzeraci zmar!:-)

11 0
možnosti
ZS

Kláro, jsem připravená na nejhorší;-)...

1 0
možnosti
SM

Já bych ještě zakázala v hospodách alkohol ... Škodí zdraví, vyvolává závislost, rozbíjí rodiny, ročně zabíjí v ČR 6000 osob - nepočítaje ty z dopravních nehod... Ale jasně, na kuřáky si došlápneme... :-/

7 0
možnosti
Foto

pitím alkoholu nicméně nijak neovlivňujete ostatní návštěvníky restaurace, kdežto kouřením je ovlivňujete (zapáchající oblečení a zdravotní důvody) to bude možná ten rozdíl...

3 3
možnosti
PB

.... po "triatlonu" vždycky skončím v putice, - dneska sem si uvařil meltu, hodil nožku přes nožku a zapálil    c i g á r o  !  ..... slast, nádhera, přesně to chci číííst R^!

4 0
možnosti
ZS

Petře, spiklenecky na Vás mrkám;-);-)

2 0
možnosti
Foto

nejde o ztrátu volby nebo svobody, nejde o potlačení práv kuřáků si zapálit, ale jde o posílení práv nekuřáků nebýt obtěžován... tato práva na sebe budou vždy narážet a vždy bude na celkové náladě ve společnosti, zdali se přikloní k jedné nebo ke druhé straně... dřív se kouřilo v letadlech, dnes už společnost toto chování nechce, za pár let se budou naše děti divit, že jsme kouřili v restauracích... nakonec jde o jediné, kuřáci nechť kouří jak chtějí a kde chtějí, ale ať tím neobtěžují ostatní...

3 4
možnosti
VT

To máte těžký - kuřáka můžeme vyměnit za řidiče auta a někdo začne protestovat, že mu smrdí benzín, a že ať tedy nejezdí autem ale na kole a nebo pěšky.

3 0
možnosti
Foto

Zjistila jsem, jak na tom s kouřením jsem. Nemám vypěstovanou fyzickou závislost. Vydržím pár dní bez a nelezu po zdi. V hospodě ovšem padne za večer krabička. Pak jsem přehulená a dávám si pár dní pauzu. Ovšem nejvíc mám spojené kouření s kafem, posezením a tak;-)

2 0
možnosti
VT

No vidíte - kouřit nemusíte, ale v hospůdce si ráda sem tam zapálíte. A těď tady bude banda chytráku hlasovat - jestli v hospodách kouřit, nebo ne. Už se děsím chvíle, kdy nějakého joudu napadne, jestli by se nemohlo v hospodách zakázat točit pivo.

8 0
možnosti
MP

Pokud jde o to, že kouření způsobuje rakovinu, do dnešního dne nikdo na světě nezjistil počet kuřáků a počet nekuřáků, v jakém poměru onemocněli rakovinou. Podle mě je to padesát na padesát. Znám mnoho slavných lidí, kteří kouřili jak fabrika a dožili se vysokého věku- Motelj. Známe i mnoho slavných osobností- nekuřáků kteří zemřeli na rakovinu.

5 1
možnosti
JJ

Ono se to nedá přesně statisticky vykázat. Myslíte, že existují nekuřáci, kteří nikdy cigaretový kouř nevdechli?

Jsem nekuřák, přesto mám plíce jako velmi slabý sváteční kuřák, protože tomu kouři se nedá vždy vyhnout. A to se opravdu snažím, protože je mi to velmi nepříjemné. I třeba za tu cenu, že do autobusu nastoupím jako poslední, protože před značnou autobusové zastávky stojí 2 -3 a více kuřáků a kouří. Potom bez skrupulí nastoupí do autobusu mezi prvními i když přišli, když už na nástupišti stálo 20 lidí, ale to je z jiného soudku.

Před 10 - 15 lety ten kouř takový nebyl. Byl jemnější, dnes řeže do sliznic a způsobuje mi záchvaty kašle, červenají mi oči a spouští se rýma. Celoročně kvůli tomu kýchám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 281
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3262x
„V okamžiku, kdy jsem pochopila, že dokážu všechno, co si umanu, se můj život obrátil naruby. Životní zkušenosti mi ukázaly, že se nemusím brát vážně a s úsměvem jde všechno líp. Limity, které mám, si tvořím sama ve své hlavě a je jen na mně, jestli je překonám.“

 

Jsem autorkou knih:

Když se dáma rozběhne aneb Ani v padesáti není pozdě

Deník běžkyně v nejlepších letech s podtitulem Co vám o běhání nikdo neřekne,

a knih fejetonů ze života:

Běh života s úsměvem

Diagnóza žena

Když mi budete chtít něco sdělit, můžete napsat: zuzkasouckova@atlas.cz

 

Pokud se vám mé psaní líbí, navštivte také moji fb stránku, kde často glosuji běžné životní situace:

https://www.facebook.com/zuzkasouckovaspisovatelka/?pnref=lhc

Vaše vzkazy mne potěší.