Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

J60a96n 85F54r39o28l51í64k

28. 1. 2016 16:42

U paní Zuzany oceňuji její lehce ironické a vtipné psaní, které se vyhýbá politice (držíce se hesla, že ženy se zabývají méně důležitými úkoly jako je vaření, výchova dětí a úklid zatím co muži řeší strategická téma, třeba situaci v Perském zálivu a Somálsku). Ale jakmile se konečně na toto pole vydala zmizela jemná nadsázka a bez veškeré přetvářky nám stručně a jasně napsala co si o té pí. myslí. :-PTak jsem zvědav jestli bude mít tato prvotina nějaké pokračování třeba na téma další pí. Vitáskové, která nám ordinuje platbu elektřiny paušálem za jistič. Protože jsem četl mnoho mužských úvah na toto téma, ale bohužel postrádají zdravý selský rozum a kupecké počty a jak je u nás mužů zvykem, spíše jen přetřásají svůj hřebínek a perka.

2 0
možnosti
ZS

Děkuji vám.

Zrovna jsem se vrátila z běhu, při kterém jsem si do ucha pouštěla rádio a o paušálech za jistič jsem právě slyšela8-o8-o... musela jsem to vyběhat a dát si pět kilometrů navíc!

Vám přeju krásný víkend!

0 0
možnosti
DK

Tak já nejsem živnostník, takže si bohužel nemůžu vybrat, kam mé vydělané peníze půjdou... Nicméně je to jedno, protože do důchodu půjdu v 67 letech - úplně nevím, co s námi všemi státní zdravotnictví udělá - tolik místa v kartotéce není :-P. Takže nám nezbyde nic jiného, než se umlátit navzájem holema, protože se budeme obviňovat ze zákeřného schovávání hledaných brýlí apod.;-)

2 0
možnosti
ZS

Brýle mi zákeřně schovává kdosi už teď, ale nemám hole, abych toho kohosi jimi umlátila... ;-D;-D

1 0
možnosti
JC

Ano, myslí si, že máme v hlavě vymeteno a podle socialisty Mládka jsme ještě i příživníci. Jak řekl ten soudce, co se zastal komunistky Semelové: alespoň víme, co si myslí.

3 0
možnosti
Foto

Jste mě uklidnila. Pokud budu mít důchod 5,5 tisíce budu si žít docela dobře. Hlavně, proč bych měl čekat na státní důchod do 65, když už si jej mohu užívat teď? Stát mi na něj sice nic zatím nepřispěje, ale taky mi z něj nic neveme. Teda vyjma DPH za to, co spotřebuju, ale to se dá skousnout. ;-)

2 0
možnosti
ZS

Vy jste to vzal za správný konec!:-)

1 0
možnosti
MP

Souhlasim s vami. Popravde receno, zpocatku jsem byl v rozpacich z nazvu vaseho clanku, az potom jsem si uvedomil, ze pred jmenem pani ministryne se jedna o zkratku slova "pani":-).

Bohuzel, ve vetsinove spolecnosti prevlada nazor, ze zivnostnici jsou pouze ti, co plati mensi odvody a dane. Zapomina se take na to, ze jsou pro spolecnost nejenom mensi ekonomickou pritezi ( na ruznych davkach atd.), ale hlavne jednim z hlavnich piliru ekonomiky- kupuji vybaveni, stroje, poskytuji zakazky dalsim, zamestnavaji lidi atd. atd. Ze je mezi nimi urcite procento tech, kteri maji zivnostnak jenom kvuli tomu, aby platili mene, nebo jim to " prikazal" jejich tzv. zamestnavatel- viz pracovnici na stavbach atd., coz skutecne neni velkym prinosem, to je take pravda. Ale jak je u nas zvykem, my si za bernou minci vezmeme prave a pouze tuto skupinu.

Takze pokud bych se chtel pokusit vuci pí. Marksove byt objektivni, pak snad miri na tady tyto pripady, protoze u nich nelze ocekavat, ze by si nejakou castku, jak presne popisujete, davali bokem. Ale ve svetle cele te vladni suity, ktera ma k zivnostnikum takovy odpor, vcetne Babise, ktery vidi prinos pouze ve velkych firmach, tomu moc neverim.

Zdravim.

4 0
možnosti
ZS

Vida, na co vy nemyslíte;-);-D;-D

...souhlasím s vámi:-)

1 0
možnosti
RA

Státu dobrovolně nedám ani korunu. Od státu jsem za posledních patnáct let nic nechtěl. Mafie si sice každej měsíc chodí pro výpalný na sociální a zdravotní dani, a kdybych nedával, zavřeli by mě do vězení, ale nic navíc dobrovolně dávat nehodlám.

4 0
možnosti
ZS
Foto

Známý mi říkal, že mu vyšlo něco z daňového základu a že si chtěl , pár roků před důchodem, dávat měsíčně víc. Bylo mu řečeno, že to nejde. A pak buď svého štěstí strůjcem. ;-)

2 0
možnosti
ZS

Ivo, to mu asi řekli dobře, protože pár let před důchodem to zřejmě už nemá význam, protože se vypočítává průměr za delší dobu - přesně nevím...

Hezký víkend!

1 0
možnosti
PB

..... mňo, asi mne omlouvá že nejsu živnostník,- ale při mým způsobu života ani neočekávám, že bych sa teho vopravdovýho důchodu dožil,- přebytky investuju do faganů (do díry si to nevezmu, žejo) a ináč temu dávám pěknej ceres, šak sme tady enem na chvilu,- no néééééé ?!?

1 0
možnosti
ZS

Petře, heslo dne - carpe diem!

Užijte si víkend!

0 0
možnosti
RS

Zmínila jste dobře, že důchodu se nemusí někdo dožít - a zamysleme se zrovna nad touto situací - mělo by se vždy sice věřit v to nejlepší, ale zároveň být připraven na to nejhorší.

Takže to nejhorší: někdo zemře.

Varianta A) spořil si jen nutné a větší částku investoval do nemovitostí na pronájem. V této variantě, pokud zemře, příjmy z pronájmu budou dědit jeho děti a tím je zabezpečí (nebo i jakoukoliv jinou formou spoření).

Varianta B) poslechne Marxovou-Leninovou a bude to dávat státu. Když nedejbože tedy zemře, co dostanou jeho děti? Ano, velké hnědé. To, co on naspořil do státních důchodů, prožere stát (eufemisticky můžeme říci, že to prožerou cizí děti a ne jeho).

Takže - kdo je tady hlupák?

10 0
možnosti
HM

To je tak praštěné .Že mně to spíše připadá , že vláda tak nechává vydělat poště .

1 0
možnosti
ZS

To je asi stejná hromádka, jestli se nemýlím... ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 281
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3262x
„V okamžiku, kdy jsem pochopila, že dokážu všechno, co si umanu, se můj život obrátil naruby. Životní zkušenosti mi ukázaly, že se nemusím brát vážně a s úsměvem jde všechno líp. Limity, které mám, si tvořím sama ve své hlavě a je jen na mně, jestli je překonám.“

 

Jsem autorkou knih:

Když se dáma rozběhne aneb Ani v padesáti není pozdě

Deník běžkyně v nejlepších letech s podtitulem Co vám o běhání nikdo neřekne,

a knih fejetonů ze života:

Běh života s úsměvem

Diagnóza žena

Když mi budete chtít něco sdělit, můžete napsat: zuzkasouckova@atlas.cz

 

Pokud se vám mé psaní líbí, navštivte také moji fb stránku, kde často glosuji běžné životní situace:

https://www.facebook.com/zuzkasouckovaspisovatelka/?pnref=lhc

Vaše vzkazy mne potěší.