Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za článek, obrovská karma. R^

0 0
možnosti
MS

Souhlas,ale měla by jste férově napsat článek o prodejcích psů, kteří si ze svých psů udělali množírnu a této situaci, kterou jste zmínila v článku, nepomáhají.

Dneska není problém sehnat štěně za pár tisíc bez papírů. Co se s tím štěnětem stane a jak dopadne si už každý domyslí z článku. Buď se vycvičí, nebo skončí v lese.

Otázka je, proč je EET zaváděno na hospodské a na prodejce psů, kteří prokazatelně šidí stát, není? Dostali jste někdy od soukromého prodejce účtenku, nebo smlouvu za nákup štěněte? Dají se reklamovat prodejcem zatajené zdravotní potíže?

0 0
možnosti
ZS

O množírnách jsem taky už něco slyšela, je to fakt hnus! Kéž by lidi psy z množíren nekupovali. To je asi jediný způsob, jak to zarazit.

Když si koupíte psa s průkazem původu, dostanete doklad, odkud pochází.

Vím o případech, kdy chovatelé psů, měli zájem o "svá" štěňata, a když došlo k situaci, že dotyční psa mít nemohli, vzali si ho zpátky. Jedná se ale o chovatele, kteří to dělají z lásky ke zvířatům, ne pro peníze, jako v množírnách.

0 0
možnosti
Foto

Ale pořád lepší, když se snaží psa udat (nebo se ho zbavit) pomocí podobného inzerátu, než když se ho zbaví tím, že ho někde uvážou, nebo vyhodí, popř. ho utýrají:-(

0 0
možnosti
JB

Můj čistě soukromý názor je, že když už psa nemohu dále mít, z důvodu nemoci, stěhování, atd., měla bych mít možnost ho umístit do útulku BEZ POPLATKU. Já vím, není to moc, tisíc kaček, ale doneste do útulku osm štěňat a vyplaťte osm tisíc. Tam je asi"zakopaný pes".Totéž u koťat. Lidi se jich prostě kvůli tomu zbaví jinak, krutě, zvířata trpí. Pokud prokážu dokladem vážný důvod, mělo by město, kterému útulek náleží, pomoci a ne obírat o peníze. Vždyť si to na daních zase vyberou...

1 0
možnosti
Foto

Většina útulků financovaných městy je pro pokladnu města "nutné zlo". Které musí sponzorovat, financovat provoz. Ty peníze by město dalo raději do něčeho, co běžný občan, který se o nějaký útulek nezajímá, vidí. Sportoviště, chodníky, kultura .... Takže každá tisícovka je dobrá. Mně stálo umístění psa z vážných důvodů 12 tisíc, než mi ho přijali do normálního stavu bezplatně.

1 0
možnosti
Foto

Pořád se odkazuje na zdravý rozum a přírodní či přírodnější způsob života našich předků. Ti přebytečná koťata topili nebo s nimi v pytli několikrát praštili o zem. Psy stříleli nebo trhli ve dveřích. Věděli, že zvířata jsou tu pro ně, aby hlídala, chytala myši a ne proto, aby průmysl kolem nich otáčel ročně miliardy, zatímco důchodci dostanou najíst dvakrát denně. Ale pak se svět obrátil naruby a máme euthanasii, aby zbylo víc peněz na stylovou pláštěnku pro našeho psího miláčka.

0 2
možnosti
Foto

Zuzko, můžu tě ubezpečit, že obludy si mnohdy ani nedají práci dovést psa do lesa. To jen v takových těch šotech, co kolují internetem - vypadá to hezky a trhá to srdce.

Skutečnost je poněkud jiná. Proč tahat psa do lesa? Když ho může vyhodit někde cestou z auta, uvázat na sídlišti k dopravní značce, vyhodit štěňata k popelnici. Nebo přímo do ní. Lidem chybí zodpovědnost a soudnost.

A vůbec, cest, jak se pes dostane z "hřejivé" náruče do útulku je nespočetně. R^

1 0
možnosti
LK

jj, znám - ale s kočičkami ;-( vyhozené na smeťáku, v krabici v příkopě, pohozené v lese. Živořící z odpadků, popř. pomalu umírající v nějaké lidské pasti, ze které se nedostanou. Je pravda, že pokud už někdo hledá nový domov přes inzerát, patří k těm trošku slušnějším. Ti ostatní se svých zvířecích parťáků zbavují mnohem hůře.

2 0
možnosti
Foto

Zuzko, to je zrada největší. Zrádci oplatit stejným aspoň na týden... Děkuji Ti za napsání! R^R^R^R^

3 0
možnosti
ZS

Horste, přesně tak!

Hezký večer!V

0 0
možnosti
PB

...... ako vraví moja korytnačka : "nemam slov !" R^

1 0
možnosti
DV

D17a42v40i57d 52V65l53k

5. 10. 2017 19:18

R^VMáš pravdu, je to hrozné na lásku a oddanost odpovědět lhostejností.

2 0
možnosti
ZS
  • Počet článků 281
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3262x
„V okamžiku, kdy jsem pochopila, že dokážu všechno, co si umanu, se můj život obrátil naruby. Životní zkušenosti mi ukázaly, že se nemusím brát vážně a s úsměvem jde všechno líp. Limity, které mám, si tvořím sama ve své hlavě a je jen na mně, jestli je překonám.“

 

Jsem autorkou knih:

Když se dáma rozběhne aneb Ani v padesáti není pozdě

Deník běžkyně v nejlepších letech s podtitulem Co vám o běhání nikdo neřekne,

a knih fejetonů ze života:

Běh života s úsměvem

Diagnóza žena

Když mi budete chtít něco sdělit, můžete napsat: zuzkasouckova@atlas.cz

 

Pokud se vám mé psaní líbí, navštivte také moji fb stránku, kde často glosuji běžné životní situace:

https://www.facebook.com/zuzkasouckovaspisovatelka/?pnref=lhc

Vaše vzkazy mne potěší.